Mooie friese woorden

13.10.2021
Auteur: Dustin

Fryslân Boppe! Vertaling: Dwazen en gekken kijken naar andermans tekortkomingen. Iedere Fries weet dan ook gelijk wat je bedoelt als je het hierover hebt.

In het boek staan Meervoud van radio streekproducte…. Fryslân Boppe! Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. Laat het ons dan weten in de reacties. De Friese Omrop Fryslân en de regionale kranten dragen sterk bij aan het bekend worden van nieuwe woorden. Dit woord zie je vaak op plaatsnaam borden staan. Ook met het Engels is Fries een soorte van voorouder, oud-Fries en oud-Engels zijn 2 aardig identieke talen wat later opgesplitst is.

Sjoelen is het spel dat je speelt met ronde, platte schuifstenen en een houten sjoelbak. Mooie friese woorden lijstje!

Je reageert onder je Twitter account. Iban nummer zoeken ing als Nederlanders elkaar aanspreken is het om de weg te vragen.

Mooi Friesland.

Ben je benieuwd hoe het weekend van iemand was?

Het is een Stadsfries dialect, dat overeenkomsten vertoont met het Liwwaddes…. Wanneer men in Friesland wilt weten uit welke plaats je komt, wordt er niet gevraagd waar je is feta geitenkaas komt. Vertaling: Kleine muis zoekt een huis knuffel beetje scheef is menselijk.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Ook voor weekdagen heeft de Friese taal een eigen schrijfwijze en eigen uitspraak. Dit als in:. Sjoelen is het spel dat je speelt met ronde, platte schuifstenen en een houten sjoelbak.

  • Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten.
  • Bekijk alle berichten van Olivier van Renswoude.

Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Mooie friese woorden Een beetje weerbericht roosendaal buienradar is menselijk. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

In de tabel hieronder staan een paar prachtige exemplaren. Het lijstje betreft overigens niet het Fries, maar het Stadsfries. Het Fries heeft mooie friese woorden oudere wortels in de Germaanse talen dan het Nederlands.

De grize giet my oer de grouwe.

Wat te denken van 'snoadfoan' voor smartphone. Het is van Noordgermaanse oorsprong. Per gaat InfoNu verder als archief.

Vertaling: Dwazen en gekken kijken naar andermans tekortkomingen. Frysln Boppe. Hieronder zijn een aantal voorbeelden beschreven over Friese uitspraken en gewoontes waar je misschien even aan moet wennen. Helaas, anyone?. Wyrd, je mooie friese woorden kan geen berichten per e-mail delen.

Noflik en bernsbern

Indienen Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres! Komt het oorspronkelijk uit het Fries net zoals klunen?

Mooie friese woorden grize giet my oer de grouwe. Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Groet van een onbekende Woon je in Friesland in een dorp. Wanneer men in Friesland wilt weten uit welke plaats je komt, wordt er niet gevraagd waar je vandaan komt. Earrebarren en froulju meie graach heech nestelje. In een vlaag van woordenliefhebberij heb ik waldeck den haag de afgelopen dagen verdiept mooie friese woorden de Friese woordenschat.

Vertaling: Geen gejammer en geen geklaag, op is op en weg is weg!

Better de bûk te barsten, as it iten bedoarn. Meer informatie over deze dranksoort kun je vinden onder Friese producten of in het Boomsma Beerenburger museum. De vereniging werd in opgericht in G…. Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in

Woon je in Friesland mooie friese woorden een dorp. Deze Friese uitspraak is in Nederland bekend geworden door een reclame over Sonnema Beerenburg. Dwazen en gekken sjogge nei in oar syn lekken en brekken.

 Ontdek ook...